PGA Sweden National

Välkommen till PGA Sweden National

På PGA National möts människor för att spela golf på banor i toppklass. För att utvecklas på en av Europas bästa tränings-anläggningar. För middag, ett glas, eller en konferens i klubbhuset. För att runda av, varva ned, eller växla upp. För nya möjligheter till oslagbara möten. Varje dag.

Golfanläggningens hjärta finns i Lakes och Link Course. Två 18-håls banor i toppklass. Utöver dessa två finns även en korthålsbana, footgolf, boule, bastu, akademi, biljard, massagestolar med mera. Utbudet på träningsområdet gör oss till officiell landslagsanläggning med förutsättningar att ta ditt golfspel till nästa nivå.

Links Course

Links Course är en klassiskt tidlös 18-hålsbana skapad i samklang med naturen. Från hela Links Course har du utsikt över det tegelklädda klubbhuset och vid klart väder ser du ända till Malmös Turning Torso. Banans nivåskillnad på över 20 meter ger en utmanande och spännande golfupplevelse.

Men kan man verkligen kalla en bana som ligger några mil från kusten för Links? Begreppet som så är starkt förenat med den landremsa som förbinder havet med den brukade marken. Anglofierade puritaner må muttra en smula. Men visst möter vi här alla de särdrag som präglar en Links: Hårda fairways, gärna svagt brunbrända. Stora hårda ondulerade greener. Få, om än några, träd och ganska många djupa mindre bunkrar. Ställvisa vattenhinder. Och så de om våren vackert gula blommande gorsbuskarna.

Jo, Links Course är en modern links, med tydliga drag från några av de allra bästa och mest kända banorna på de brittiska öarna. Men nu är vi Skåne och den välkända och bedövande vackra bokskogen som omgärdar Links Course bekräftar tydligt den geografiska hemvisten. Det böljande landskapet är mer än inbjudande. Det vajande ruffgräset står sig sällsynt vackert mot de ulliga små vita molnens färd över den blå himlen. Ögonblickets absoluta berusning.

I hotellet, som är en del av klubbhuset, bor du i rymliga sviter. Sviterna var faktiskt tänkta som lägenheter från början. Samtliga sviter omringas av skånska golfiga vyer. Att checka in toppar er golfupplevelse då den kombineras med god sömn och energifylld tre rätters middag.

Lakes Course

På Lakes Course spelar ni med klubbhuset i ryggen och blickar bort mot Baras vidsträckta fält. Den stora sjön kantar hålen 9, 17 och 18. Bunkrarna på Lakes Course är 74 till antalet, några färre än på Links Course men med en total bunkeryta som är nästan tre gånger så stor. Här är bunkrar hinder att räkna med.

Det finns sju olika tees att välja mellan och tee 59, där banlängden är strax under 6000 meter, upplevs tillräcklig för de flesta. Man kan faktiskt med fördel och glädje välja att spela banan kortare. Det är lättare att känna sig duktig då. För den som gillar utmaningar och vill känna på Europa tour avstånd kan man backa bak till tee 68. Den omgärdande bokskogen med sin berömda skira grönska om våren och med en färgsprakande palett i gult, brunt och rött när hösten kommer. Djurlivet är ständigt närvarande för den som har ögonen öppna. Såväl rådjur som dovhjort kan ge upplevelsen ytterligare dimensioner. Och ibland önskar man att gladan som mestadels svävar över banan kunde hjälpa till att hitta bollen i ruffen.

Lakes Course invigdes den 29 maj 2010 av aktuella Europatourvinnaren Peter Hanson och banarkitekten Kyle Phillips. Både 2014 och 2015 spelades Europatourtävlingen Nordea Masters på banan och lovordades av såväl spelare som publik.

Säsongen 2020 var den skandinaviska herrtouren Moregolf Mastercard Tour på besök. Det bjöds på underhållning utan dess like. Joakim Wikström – Hills Golfklubb sköt ett nytt banrekord på 61 slag. 11 slag under par. Nicklas Johansson – Flommens Golfklubb trodde inte det var sant när han som ledare kom in på -8.

Sänd förfrågan

Direkt till PGA Sweden National.

12 + 3 =