Hooks Herrgård

Välkommen till Hooks Herrgård

Söder om Jönköping intill Hokasjön ligger Hooks Herrgård omringad av de Småländska skogarna. Familjen Edberg har sedan 1963 utvecklat herrgården och den familjära stämningen sitter i väggarna. Historisk 1700-tals miljö blandas med modern konferensanläggning, 60-talsinspirerad restaurang och trevliga hotellrum, som tillsammans skapar stora möjligheter för härliga upplevelser.

Intill den ståtliga herrgården finns ett underbart spa på 1300 kvm med härlig arkitektur. Här kan du simma i en swimmingpool längs sjökanten, ta ett avkopplande bad i varma & kalla källor. Njuta av sköna behandlingar, träna eller bara koppla av i energigivande miljö. På Hooks Herrgård finns gott om möjligheter till aktivitet, för den som inte bara vill koppla av. Här kan du spela padel, ta en tur mer ekan eller varför inte vandra eller cykla i det Småländska landskapet?

En wedge från hotellet finns två natursköna golfbanor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare, Parkbanan och Skogsbanan. I herrgårdens restaurang serveras gourmetmat av högsta klass och efteråt bjuder de ståtliga salongerna in till en kopp kaffe för att runda av dagen och njuta av lugnet. Här sover man skönt i sängar från Carpe Diem och vaknar utsövd till en härlig frukostbuffé, innan fler aktiviteter eller avkoppling väntar.

Parkbanan

Parkbanan började byggas redan 1934 och är därmed en av Sveriges äldsta golfbanor. Parkbanan är en öppen bana som sträcker sig naturskönt utmed Hokasjön, med sina karakteristiskt små greener, mjukt formade bunkrar och välskötta finish gör detta Parkbanan till en pärla hos många golfspelare.

Skogsbanan

Skogsbanan stod klar 1991 och som namnet antyder går den genom skog som emellanåt kryper tätt inpå. Som förståeligt gäller det att kunna hantera sina järn med viss bravur; banan är lite trång på sina ställen och strategiskt tänkande, kloka beslut och lite hederlig uppfinningsrikedom kommer väl till pass.

Sänd förfrågan

Direkt till Hooks Herrgård

8 + 10 =